Region

Ministar pravde Crne Gore predložio bilateralni sporazum o izručenju s Prištinom

Komentari

Autor: Tanjug

29/11/2023

-

17:49

Ministar pravde Crne Gore predložio bilateralni sporazum o izručenju s Prištinom
Ministar pravde Crne Gore predložio bilateralni sporazum o izručenju s Prištinom - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Crnogorski ministar pravde Andrej Milović (PES) predložio je potpisivanje bilateralnog sporazuma o izručenju između Crne Gore i Kosova.

Milović je to predložio tokom razgovora sa ambasadorkom Kosova u Podgorici Žerkom Hodžom.

Kako je saopšteno iz Ministarstva pravde, Milović je rekao da je dosadašnja saradnja bila dobra i izrazio očekivanje da će u budućnosti biti još bolja i da će doprineti regionalnoj stabilnosti.

Hodža je, navodi se, izrazila neslaganje zbog odluke prethodnog ministra pravde Marka Kovača da Crna Gora ne isporuči Prištini dva tražena lica.

Inače reč je o Srbima koje je Priština potraživala zbog navodno počinjenih ratnih zločina, a Kovač je odbio njihovo izručenje jer se, kako je saopštio, za to nisu stekli uslovi i oni su pušteni iz ekstradicionog pritvora.

"Osim bilateralnog sporazuma o izručivanju koji je predložio ministar Milović, ambasadorka Hodža je predložila potpisivanje dva dodatna sporazuma između Crne Gore i Kosova, od kojih je prvi sporazum o uzajamnom izvršenju sudskih odluka, kao i sporazum o uzajamnoj pravnoj pomoći, kako bi se ojačala pravna saradnja između dve zemlje", navodi se, između ostalog, u saopštenju Ministarstva pravde.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa