Region

Policijska akcija "Džad": Uhapšene 23 osobe u Republici Srpskoj

Komentari

Autor: Tanjug

02/12/2023

-

12:14

Policijska akcija "Džad": Uhapšene 23 osobe u Republici Srpskoj
Policijska akcija "Džad": Uhapšene 23 osobe u Republici Srpskoj - Copyright mup.vladars.rs

veličina teksta

Aa Aa

Na području Republike Srpske (RS) su u međunarodnoj policijskoj akciji "Džad" uhapšena 23 lica, a otkriveno je 20 krivičnih dela, najviše iz oblasti trgovine drogom i oružjem, saopšteno je iz MUP-a RS.

Policijski službenici MUP-a RS su, u okviru akcije usmerene na zajedničko delovanje protiv nelegalne trgovine oružjem, drogom, krijumčarenja migranata i trgovine ljudima, izvršili proveru 852 lica i 701 vozila, prenosi Srna.

"Slobode su lišena 23 lica na području Republike Srpske i otkriveno je 20 krivičnih dela, od čega 15 krivičnih dela neovlašćena proizvodnja i promet opojnih droga i pet krivičnih dela nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija. Pronađeno je i oduzeto 13 pušaka, pet pištolja i 1.370 komada municije", navodi MUP RS.

Dodaje se da su akciju realizovale policije 26 evropskih zemalja uz podršku Evropola, Evrodžasta, Fronteksa i Interpola.

U ovim aktivnostima učestvovalo je 710 policijskih službenika MUP-a Republike Srpske uz podršku policijskih uprava Istočno Sarajevo, Prijedor, Doboj i Banjaluka.

Iz MUP-a Republike Srpske su istakli da je jedna od njihovih značajnijih aktivnosti u ovoj međunarodnoj policijskoj aktivnosti akcija sa šifrovanim nazivom "Kode", u kojoj su pripadnici Policijske uprave Istočno Sarajevo zajedno sa Upravom za organizovani i teški kriminalitet i u saradnji sa Evropolom slobode lišili 14 lica.

Njima se na teret stavlja da su počinili krivično delo neovlašćena proizvodnja i promet drogom.     U akciji "Džad" širom Evrope učestvovalo je ukupno 22.488 službenika, a epilog su 163 pokrenute istrage.

Provereno je ukupno 215.273 osoba i 67.277 vozila, kao i 5.225 poštanskih pošiljaka i paketa, navodi Srna.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa