Region

Crna Gora odbila zahtev Srbije za izručenje Vojina Stupara, osumnjičenog za šverc kokaina u Tivtu

Komentari

Autor: Tanjug

12/12/2023

-

17:39

Crna Gora odbila zahtev Srbije za izručenje Vojina Stupara, osumnjičenog za šverc kokaina u Tivtu
AP/Risto Bozovic - Copyright AP/Risto Bozovic

veličina teksta

Aa Aa

Crna Gora je odbila zahtev Srbije za izručenje Kotoranina Vojina Stupara, jer, kako saznaje portal RTCG, iz Beograda nisu dostavljeni dokazi o osnovanoj sumnji protiv njega, a kojih nema ni uz molbu za izručenje.

Viši sud u Beogradu letos je potvrdio optužnicu protiv jednog od beogradskih ogranaka "kavačkog" klana, na čijem je čelu bio Nikola Vušović. Ova kriminalna grupa, čiji član je, prema navodima tužilaštva Srbije i Stupar, tereti se za tri ubistva i pet pokušaja ubistava.

Advokat Marko Radović, pravni zastupnik Stupara, krajem jula je za portal RTCG istakao da Srbija potražuje Stupara zbog vođenja krivičnog postupka zbog krivičnog dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela i pomaganje u teškom ubistvu.

Osumnjičen za šverc kokaina u Tivtu

Ta krivična dela su, kako je rekao advokat, izvršena na teritoriji Srbije, dok je Stupar bio u zatvoru u Crnoj Gori.

Viši sud u Podgorici je dodatno, da bi odlučio o osnovanosti molbe za izručenje Stupara, tražio od Srbije da dostave dokaze o osnovanoj sumnji protiv njega, što nije urađeno.

Stupar je 2019. godine uhapšen zbog sumnje da je pokrenuo kriminalnu organizaciju i švercovao kokain koji je zaplenjen na brodu "Jadran" u Tivtu, a čija je vrednost procenjena na pet miliona evra. 

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa