Region

Krivokapić oštro odgovorio Ðukanoviću: On i njegova vladavina su najveći poraz Crne Gore

Komentari

Autor: Tanjug

18/05/2021

-

23:16

Krivokapić oštro odgovorio Ðukanoviću: On i njegova vladavina su najveći poraz Crne Gore
Krivokapić oštro odgovorio Ðukanoviću: On i njegova vladavina su najveći poraz Crne Gore - Copyright E-Stock/Petar Jovanović

veličina teksta

Aa Aa

Premijer Zdravko Krivokapić oštro je večeras odgovorio na optužbe Mila Ðukanovića, da se aktuelna vlada bavi revanšizmom i poručio predsedniku Crne Gore da će istorija i politička teorija dokazati da su, kako je naveo, "njegova pojava, vladavina i rezultati najveći poraz junačke Crne Gore".


Krivokapić ističe da je apsolutna neistina tvrdnja Ðukanovića da se aktuelna vlada bavi revanšizmom, ali je poručio da je i te kako odlučna u tome da, pred oslobođenim i nezavisnim pravosuđem, ruka pravde dođe do svakog ko se na bilo koji način ogrešio o građane Crne Gore, kršeći zakone i Ustav države.

"Ukoliko je predsedniku Ðukanoviću i njegovim stranačkim partnerima savest čista - ne bi trebalo da budu toliko nervozni", kaže Krivokapić u saopštenju iz njegovog kabineta dostavljenom i Tanjugu.

Istakao je i da ne tvrdi samo vlada da je u vreme vladavine Ðukanovićevog DPS nastala privatna i zarobljena država, da je organizovani kriminal bio infiltriran u vrhove vlasti, kao i da je državu zamalo udavila korupcija na visokom nivou, već je to, dodaje, u više navrata rečeno od međunarodnih faktora.

Crna Gora, ističe premijer, sa Ðukanovićem nema zasluženu budućnost, a građani život dostojan čoveka.

Bez kohabitacije sa Đukanovićem

Sa Ðukanovićem, dodao je, prva demokratska vlada i vlast u Crnoj Gori ne mogu imati kohabitaciju, što je dokazao domaćoj i međunarodnoj javnosti odbijanjem da potpiše reformu zakona kojim se oslobađa zarobljeno tužilaštvo.

"Nema drugog razloga da odbije osim straha od pravde, gubljenja tužilaštva i tužilaca koji su bili pod njegovom direktnom kontrolom i u njegovoj službi", poručio je Krivokapić.

Tanjug/SLUZBA ZA INFORMISANJE PREDSEDNIKA CRNE GORE

 

Optužio je Ðukanovića da su on i njegovi stranački saborci podelili Crnu Goru i njene građane, a da su im za to vreme usta bila puna multietičnosti, građanske države, i jednakosti pred ustavom.


"Ðukanović i njegovo društvo, već 15 godina, skoro polovinu stanovništva ponižavaju, progone, kažnjavaju, diskriminišu, vređaju i stavljaju u red građana nižeg reda, naveo je premijer.

Današnjom izjavom o imenovanju ambasadora, Ðukanović je po ko zna koji put od 2006., ističe Krivokapić, nacrtao metu i stavio žutu traku onim građanima koji su na referendumu glasali da država Crna Gora život nastavi u zajednici sa Srbijom.

"A, njih je, podsećam ga, skoro polovina države", poručio je Krivokapić.

Komentari (0)

Evropa