Region

Dodik: Izetbegović ide u lov na veštice, a BiH puca po šavovima

Komentari

Autor: Tanjug

30/07/2021

-

08:40

Dodik: Izetbegović ide u lov na veštice, a BiH puca po šavovima
Milorad Dodik - Copyright Tanjug/Dragan Kujundžić

veličina teksta

Aa Aa

Srpski član Predsedništva BiH i predsednik SNSD-a Milorad Dodik izjavio je da se Stranka demokratske akcije (SDA) neće oporaviti u bošnjačkom političkom telu čak i ako njen lider Bakir Izetbegović nastavi da ga napada, jer je i Bošnjacima jasno da on "ide u lov na veštice dok se u SDA odvija egzodus kadra, a BiH puca po šavovima".

Komentarišući Izetbegovićevu izjavu u kojoj njega optužuje za nefunkcionisanje BiH, Dodik je Srni rekao da je šteta što i nakon 26 godina Bakir Izetbegović za nefunkcionisanje BiH traži krivicu u svima osim u svojoj partiji, čiji je lider žrtvovao i mir za BiH.

"Nije mu dovoljno da Dodikom i njegovom politikom ni domaćoj publici objasni zašto dva od tri naroda neće ovakvu BiH i zašto Bošnjaci, podržani međunarodnim faktorom, stalno i iznova generišu krize u BiH", istakao je Dodik.

On je upitao zašto su u Dejtonu pisali Ustav na koji će pristati Srbi i Hrvati, a nakon Dejtona ga menjali samo da budu zadovoljni Bošnjaci, prenosi RTRS.

"Izetbegoviću je lakše da putem parola poluistina i laži objašnjava aktuelni trenutak u BiH, nego da realno sagleda ćorsokak u kojem se danas nalazimo", naglasio je Dodik.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa