Region

Pronađeno telo devojčice u automobilu kod Banjaluke, patolog kaže da je preminula usled pregrevanja

Komentari

Autor: Nezavisne novine

01/08/2021

-

12:47 >> 15:56

Pronađeno telo devojčice u automobilu kod Banjaluke, patolog kaže da je preminula usled pregrevanja
Policija - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Telo devojčice pronađeno je u vozilu u mestu Donja Piskavica u zaseoku Dragičevac, potvrđeno je za banjalučke "Nezavisne novine". Dete je preminulo usled pregrevanja, izjavio je Srni patolog i direktor Zavoda za sudsku medicinu Republike Srpske Željko Karan. 

"Vozilo je bilo na suncu, a unutra je bilo kao u rerni", rekao je Karan, koji je radio obdukciju po nalogu dežurnog tužioca, prenosi RTRS.

U Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka, rečeno je da je telo deteta rođenog u Nemačkoj pronađeno juče oko 16.30 časova.

Radi utvrđivanja tačnog uzroka i okolnosti smrti deteta, dežurni tužilac je naložio da se izvrši obdukcija, te da se preduzmu sve istražne radnje i mere.

Uviđaj na licu mesta obavio je dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka sa policajcima banjalučke Policijske uprave.

Kako je došlo do tragedije?

Prethodno su sagovornici "Nrzavisnih novina" rekli da je četvorogodišnja devojčica, prema prvim informacijama, bila satima a automobilu parkiranom na suncu. 

U takvim okolnostima temperatura u vozilu je dosta viša u odnosu na spoljnu.

Prema saznanjima Novosti, devojčicu je u vozilu pronašla majka koja je u sedmom mesecu trudnoće. Ona je pozvala Hitnu pomoć koja je mogla samo da konstatuje smrt. 

Kako se dodaje devojčica se iskrala i otišla da se igra. Ona je navodno ušla u otključano u kojem se igrala i preminula od toplotnog udara. Reč je o nezvaničnim podacima.

Komentari (0)

Evropa