Region

"Političke teme podela moramo ostaviti po strani": Spajić uputio proevropsku poruku regionu na forumu u Davosu

Komentari

Autor: Tanjug

18/01/2024

-

12:28

"Političke teme podela moramo ostaviti po strani": Spajić uputio proevropsku poruku regionu na forumu u Davosu
"Političke teme podela moramo ostaviti po strani": Spajić uputio proevropsku poruku regionu na forumu u Davosu - Copyright Ap/Risto Bozovic

veličina teksta

Aa Aa

Crna Gora političke teme podela mora ostaviti po strani kako bi se posvetili razvoju, izjavio je danas crnogorski premijer Milojko Spajić na Svetskom ekonomskom forumu u Davosu i poručio da su potrebne hrabre odluke i odlučni pojedinci, spremni da proces integracije u Evropsku uniju dovedu do kraja.

Spajić je na Ekonomskom forumu u Davosu imao oko pedest sastanaka sa državnicima, predstavnicima svetski poznatih korporacija, univerziteta i think-tank organizacija, a zajedno sa liderima iz regiona i predstavnicima Evropske unije učestvovao je i na panelu “Diplomatski dijalozi o Zapadnom Balkanu“ gde je predstavio perspektive Crne Gore u kontekstu dalje integracije.

“Infrastrukturno povezivanje i ekonomska saradnja su jedini ispravan put za zemlje Zapadnog Balkana. To je pravac koji vodi ka Evropskoj uniji. Političke teme podela moramo ostaviti po strani kako bi se posvetili razvoju. Ukoliko se budemo držali tog kursa, standard građana i članstvo će doći kao rezultat”, naveo je Spajić, saopšteno je iz Vlade Crne Gore.

On je, dodaje se, predstavio plan razvoja Crne Gore koji podrazumeva jačanje saobraćajne  mreže, razvoj privrede i jačanje standarda građana kroz niz reformskih procesa.

"Za napredak su nam potrebne hrabre odluke i odlučni pojedinci, spremni da proces integracije u Evropsku uniju dovedu kraja. Sa tim u Crnoj Gori više ne sme biti kompromisa", poručio je Spajić.
 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa