Region

U požaru kod Trogira izgorelo 550 hektara rastinja, vatra pod kontrolom

Komentari

Autor: Index.hr

03/08/2021

-

10:59

U požaru kod Trogira izgorelo 550 hektara rastinja, vatra pod kontrolom
U požaru kod Trogira izgorelo 550 hektara rastinja, vatra pod kontrolom - Copyright FOTO TANJUG/ FOTO HINA/ MARIO STRMOTIC

veličina teksta

Aa Aa

Vatrogasci su celu noć gasili požar u Segetu Gornjem u zaleđu Trogira u Hrvatskoj, a do ponoći je izgorelo oko 550 hektara pretežno niskog rastinja i nešto borove šume, saopšteno je iz vatrogasne službe u Splitu.

"Situacija je trenutno puno bolja. Otvorenog plamena više nema, samo povremena manja izdimljavanja na jugoistočnom delu požarišta. Tokom noći je došlo do razbuktavanja te je vatra zapretila i objektima. Angažovali smo odmah i dodatne snage s makarskog područa. Možemo reći kako je zahvaljujući velikim naporima vatrogasaca sve brzo stavljeno pod kontrolu te nema opasnosti za ljude i imovinu", kazao je glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković.

Veći deo požara koji je u ponedeljak izbio kod Trogira, još nije stavljen pod kontrolu, javio je portal Index.hr.

FOTO TANJUG/ FOTO HINA/ MARIO STRMOTIC

 

Na zahtev vatrogasaca, oko pola sata posle ponoći za saobraćaj je zatvorena Jadranska magistrala, a saobraćaj se preusmerava kroz Trogir.

Vatra se približila državnom putu D-8 i kućama, ali nisu bile ugrožene te nije bilo potrebe za evakuacijom stanovništva.

Komentari (0)

Evropa