Region

Nekoliko protesta poljoprivrednika održano na severoistoku Slovenije

Komentari

Autor: Tanjug

22/02/2024

-

15:46

Nekoliko protesta poljoprivrednika održano na severoistoku Slovenije
Nekoliko protesta poljoprivrednika održano na severoistoku Slovenije - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Nekoliko protestnih skupova poljoprivrednika ponovo je održano danas na severoistoku Slovenije, za koje su predstavnici poljoprivrednika rekli da imaju za cilj da podrže proteste širom EU i da ponovo skrenu pažnju na glavne pritužbe iznete poslednjih meseci.

Zaštita poljoprivrednog zemljišta od planiranih mera protiv poplava kojima bi moglo da se zadire u pravo poljoprivrednika, veća podrška gazdinstvima u nepovoljnijim područjima, manje birokratije i poreza i više lokalne hrane u institucijama, neki su od zahteva istaknutih na skupovima održanih u Murskoj Soboti, Gornjoj Radgoni, Ptuju i Celju, prenela je STA.

Skupovima je u pojedinim gradovima prisustvovalo od 50 do 200 poljoprivrednika na traktorima, kao i prošle sedmice i pre toga.

Anton Medved, predsednik Slovenačkog sindikata poljoprivrednika, koji je samo zagovornik, kako se navodi, spontanih protesta, rekao je za STA da su skupovi deo zajedničkog protesta protiv evropske poljoprivredne politike.

Evropski poljoprivrednici protestuju i protiv uvoza žitarica iz Ukrajine, jer je evropsko tržište preplavljeno jeftinim uvoznim mesom, jajima i šećerom.
 

Komentari (0)

Evropa