Region

Hrvatska policija suzbila sukob navijača Dinama i Rijeke, 11 osoba privedeno

Komentari

Autor: Tanjug

25/02/2024

-

22:32

Hrvatska policija suzbila sukob navijača Dinama i Rijeke, 11 osoba privedeno
Hrvatska policija suzbila sukob navijača Dinama i Rijeke, 11 osoba privedeno - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Hrvatska policija je palicama i suzavcem sprečila sukob navijača i privela 11 osoba zbog alkoholisanog stanja i posedovanja pirotehnike nakon fudbalske utakmice Dinamo - Rijeka, koja je danas popodne odigrana na Maksimirskom stadionu.

"Tokom razilaska navijača nakon odigrane utakmice na okretištu Borongaj sprečen je sukob navijača domaćeg i gostujućeg kluba na način da su policijski službenici upotrebili sredstva prisile palice i sredstvo sa nadražujućom materijom prema više osoba radi odbijanja napada, i tako napetu atmosferu koja je mogla preći u konkretni sukob sprečili", saopšteno je iz zagrebačke Policijske uprave, prenosi Hina.

U saopštenju se napominje da nije bilo povređenih policijskih službenika, kao ni navijača, već je samo nastala materijalna šteta na gelenderima koju su izazvali navijači.

Deo gostujućih navijača ispraćen je na voz koji je krenuo prema Rijeci, kao i 300 ličnih vozila i 40 kombija gostujućih navijača, dodali su u policiji.

Među 11 navijača koje je policija privela pre, za vreme i nakon utakmice, šest je navijača Dinama i pet navijača Rijeke.
 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa