Region

Jaka grmljavina i olujni jugo: U Hrvatskoj pala velika količina kiše, poplavljeni skoro svi delovi Zadra

Komentari

Autor: Tanjug

11/03/2024

-

13:54

Jaka grmljavina i olujni jugo: U Hrvatskoj pala velika količina kiše, poplavljeni skoro svi delovi Zadra
Jaka grmljavina i olujni jugo: U Hrvatskoj pala velika količina kiše, poplavljeni skoro svi delovi Zadra - Copyright TANJUG/ FOTO HINA/ LANA SLIVAR DOMINIĆ

veličina teksta

Aa Aa

Na zadarskom području je od nedelje uveče do jutros pala velika količine kiše, čak 164 litre po kvadratnom metru, poplavljeni su gotovo svi delovi grada, a olujni jugo odsekao je od kopna većinu ostrvu, potvrdio je Hini šef lokalne Meteorološke stanice Anđelko Vidović.

"Nevreme, praćeno jakom grmljavinom, počelo je u nedelju oko 20 sati i trajalo do rano jutros. Na zadarskom području je palo kiše kao u pola Hrvatske, a juče iza 14 sati zabeležen je najjači udar juga - 25.5 metara u sekundi, što odgovara brzini od oko 98 kilometara na sat", kazao je Vidović.

Poplavljeni su gotovo svi delovi Zadra, najviše zapadni deo grada, a vatrogasci su imali 21 intervenciju tokom noći i 12 u jutarnjim satima.

Intervenisalo se u Zadru, u Kožinu, Diklu i Petrčanima, na ostrvu Ugljanu, u Ninu i Ražancu.

Još uvek je u prekidu trajektna linija Biograd - Tkon na ostrvu Pašmanu, a putnici i vozila preusmeravaju se na liniju Zadar (Gaženica) - Preko na ostrvu Ugljanu.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa