Region

Napadnut mladić (22) u Splitu, osumnjičeno pet osoba, četvorica su maloletnici

Komentari

Autor: Tanjug

08/04/2024

-

12:48

Napadnut mladić (22) u Splitu, osumnjičeno pet osoba, četvorica su maloletnici
Tanjug/HINA/Mario Strmotić - Copyright Tanjug/HINA/Mario Strmotić

veličina teksta

Aa Aa

Nakon završenog kriminalističkog istraživanja napada na 22-godišnjeg mladića u Splitu koji je životno ugrožen, osumnjičeno je pet osoba, od kojih su četvorica maloletnika.

Za četvoricu maloletnika određen je istražni zatvor - zbog opasnosti od ponavljanja dela. Njih je još sinoć na Županijskome sudu u Splitu ispitao sudija za maloletnike, a odluku je, na predlog Opštinskog državnog tužilaštva doneo jutros.

Među maloletnicima je i sin sada već bivšeg načelnika PU splitsko-dalmatinske Slobodana Marendića. Peti učesnik u tuči danas će biti ispitan.

Stanje povređenog mladića i danas je teško, lekari mu se i dalje bore za život, preneo je HRT. Mladića je napalo pet mladića zadavši mu više udaraca nogama i rukama u predelu tela i glave. U sukobu je učestvvoao i sin načelnika Policijske uprave splitsko-dalmatinske.

Slučaj je vodila šibenska policija radi nepristrasnosti postupka. Načelnik splitske policije Slobodan Marendić podneo je neopozivu ostavku, rekavši da je slučaj preuzela druga policijska uprava. Inače, Marendić je već pre davao ostavku zbog drugog sina koji je pre šest godina alkoholisan razbio njegov službeni policijski automobil.

Komentari (0)

Evropa