Region

Nevreme u Hrvatskoj: Vetar u Zagrebu i Osijeku rušio stabla i lomio grane, u Zagorju pada sneg

Komentari

Autor: Tanjug

16/04/2024

-

16:33

Nevreme u Hrvatskoj: Vetar u Zagrebu i Osijeku rušio stabla i lomio grane, u Zagorju pada sneg
Nevreme u Hrvatskoj: Vetar u Zagrebu i Osijeku rušio stabla i lomio grane, u Zagorju pada sneg - Copyright Tanjug/HINA/Miroslav Lelas

veličina teksta

Aa Aa

Za samo nekoliko sati zagrebački vatrogasci imali su brojne intervencije zbog jakog vetra, koji je lomio grane i obarao drveće u Zagrebu i u Osijeku.

Nagli pad temperature u Hrvatskom zagorju doneo je sneg, dok je istovremeno u Šibeniku temperatura iznosila 25 stepena Celzijusa.

Jaka promena vremena stigla je danas na područje Hrvatske, pa u Zagorju, gde je juče bilo gotovo 30 stepeni Celzijusa, danas pada sneg. 

"Nestabilno je i hladnije od proseka za sredinu aprila. Na kopnu je promenljivo i pretežno oblačno, a na Jadranu delimično sunčano. Još u prvom delu dana kiša na istoku, pljuskovi i grmljavina u Dalmaciji. Poslepodne su lokalni pljuskovi kiše mogući u unutrašnjosti i na severnom Jadranu, a snega u Gorskoj Hrvatskoj. Vetar slab do umeren severni", najavljeno je iz DHMZ-a.

Na Jadranu će sutra duvati umerena i jaka bura, pod Velebitom još prepodne s olujnim udarima, a u Dalmaciji zapadni i severozapadni vetar. Najniža jutarnja temperatura vazduha iznosiće od jedan do šest na severnom Jadranu, u Dalmaciji od šest do 11, a duž drugih delova obale između 11 i 16 stepeni Celzijusa.
 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa