Region

Pupovac: Nijedna nam opcija nije neprihvatljiva, odlučiće program i sastav buduće vlade

Komentari

Autor: Tanjug

23/04/2024

-

19:21

Pupovac: Nijedna nam opcija nije neprihvatljiva, odlučiće program i sastav buduće vlade
Pupovac: Nijedna nam opcija nije neprihvatljiva, odlučiće program i sastav buduće vlade - Copyright Tanjug/HINA/Denis Cerić

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Samostalne demokratske srpske stranke (SDS S) Milorad Pupovac izjavio je danas da će odluku o učešću te stranke u novoj parlamentarnoj većini i vladi odlučiti Predsedništvo SDS S.

"Kad dobijemo službeni odgovor o tome kako se vidi pozicija SDS S-a u političkom životu i funkcionisanju većine, raspravićemo i doneti odluku. Nećemo gledati samo položaj SDS S-a, tj. tri poslanika srpske manjine i drugih manjina, gledaćemo program i sastav buduće vlade", rekao je Pupovac novinarima nakon predaje liste za izbore za Evropski parlament.

Ocenio je da je ovo osetljiv politički trenutak za Hrvatsku, koji, kako je kazao, nosi mnogo rizika sa sobom i jednako toliko nepoznanica i neizvesnosti. 

"Znaćemo da se postavimo u odnosu na tu komponentu naše odgovornosti, ali nismo jedini koji moramo reagovati odgovorno. Razmerno brzo o tome će razgovarati i Klub poslanika nacionalnih manjina, ali i tela SDS S-a. Sve je otvoreno. Nijedna nam opcija, uključujući i opciju da ostanemo po strani, nije neprihvatljiva", rekao je Pupovac.

Moramo, kazao je, voditi računa o sebi, vlastitom dostojanstvu, raspoloženju vlastitog biračkog tela.

"Moramo voditi računa o partnerima s kojima smo delili odgovornost za Hrvatsku proteklih osam godina. Znaćemo odgovoriti na to", rekao je lider SDS S-a, preneli su hrvatski mediji.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa