Evropa

Plenković potvrdio: Vodiću listu HDZ na izborima za Evropski parlament

Komentari

Autor: Tanjug

22/04/2024

-

17:50

Plenković potvrdio: Vodiću listu HDZ na izborima za Evropski parlament
Plenković potvrdio: Vodiću listu HDZ na izborima za Evropski parlament - Copyright Tanjug/HINA/Admir Buljubašić

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik HDZ-a Andrej Plenković potvrdio je danas da će biti nosilac liste te stranke na izborima za Evropski parlament, koji su u Hrvatskoj zakazani za 9. jun.  

Plenković je to rekao novinarima dolazeći na sednicu Predsedništva HDZ.  

Komentarišući izjave predstavnika opozicije da je to njegov beg u Brisel, Plenković je rekao da nije, te da je to, kako je naveo, samo pobednička lista onih koji stvarno rade za Hrvatsku u Evropi.

Potpredsednik aktuelne vlade i ministar odbrane Ivan Anušić rekao je da su zasad vodili neformalne razgovore o parlamentarnoj većini, da će otvoriti sve opcije i pokušati da vladu formiraju što pre.  

Na pitanje ko će biti sa njim u pregovaračkom timu, Anušić je rekao da još ništa nije definisano.

"Nema još pregovaračkih timova niti je išta složeno", rekao je Anušić, prenela je zagrebačka N1 tv. 

Anušić je uoči sednice Predsedništva HDZ-a rekao da su vođeni samo neformalni razgovori i oni će biti nastavljeni do početka pregovora.  

Na pitanje hoće li prevladati činjenicu da Domovinski pokret i dalje ne želi SDSS u koaliciji, odgovorio je da je sve stvar pregovora i razgovora.  

"Jednostavno, u ovom trenutku, bilo što reći pre početka službenih pregovora, bilo bi neozbiljno od mene", rekao je i dodao: "Hajde da sačekamo. Biće sve u redu. Razgovaraće se, otvoriće se sve opcije i pokušaće da vlada bude formirana što pre".

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa