Region

Himna i zastava na Trgu nezavisnosti u Podgorici

Komentari

Autor: Tanjug

21/05/2021

-

12:50

Himna i zastava na Trgu nezavisnosti u Podgorici
Himna i zastava na Trgu nezavisnosti u Podgorici - Copyright Vlada Crne Gore/B. Ćupić

veličina teksta

Aa Aa

Na podgoričkom Trgu nezavisnosti održana je proslava obeležavanja 15 godina od izlaska Crne Gore iz zajedičke države sa Srbijom, kojoj nisu prisustvovali predsednik Milo Ðukanović i lideri stranaka koji su tada predvodili unionistički blok.

Vlada Crne Gore/B. Ćupić

 


"Moramo da pravimo Crnu Goru na dobro svih nas. Šest je ključnih ciljeva razvoja Crne Gore. Ova vlada ne protažira bilo kakvu naciju. Ni pozicija ni opozicija ne daju podršku ovoj vladi što znači da je ova vlada najbolja", rekao je premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić.

Vlada Crne Gore/B. Ćupić

 

Pozvao je građane da se svi okrenu boljoj budućnosti Crne Gore.


"Hajde da se okrenemo da svi budemo u boljoj Crnoj Gori. Zadržavanje statusa kvo gde dominiraju kriminal i korupcija nije nešto što je opcija. Hajde da se udružimo i da pomognemo Crnoj Gori zajedno. Nadam se da će Crna Gora da progleda i da bude najbolje mesto za život a da mladi ljudi ne emigriraju", naveo je Krivokapić, preneo je podgorički portal CdM.

Svečanost je počela intoniranjem crnogorske himne i podizanjem državne zastave.


Prisutni su bili pored Krivokapića, potpredsednik vlade Dritan Abazović, predsednik Skupštine Crne Gore Aleksa Bečić, ministarka odbrane Olivera Injac i načelnik Generalštaba Vojske Crne Gore brigadni general Milutin Ðurović.

U programu su učestvovali Počasna garda Vojske Crne Gore i Vojni orkestar, kao i Vojni orkestar koji je izveo nekoliko kompozicija iz doba Knjaževine i Kraljevine Crne Gore.

Nakon svečanog dela programa, najviši državni zvaničnici su razgovarali sa građanima okupljenim na Trgu nezavisnosti, preneli su crnogorski mediji.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa