Region

Poslanici DPS napustili prijem povodom Dana nezavisnosti Crne Gore: "Nevaspitan domaćin"

Komentari

Autor: FoNet

21/05/2021

-

10:29

Poslanici DPS napustili prijem povodom Dana nezavisnosti Crne Gore: "Nevaspitan domaćin"
Poslanici DPS napustili prijem povodom Dana nezavisnosti Crne Gore: "Nevaspitan domaćin" - Copyright Vlada Crne Gore/B.Ćupić

veličina teksta

Aa Aa

Poslanici Demokratske partije socijalista (DPS) napustili su prijemu povodom Dana nezavisnosti Crne Gore, koji su organizovali predsednik Skupštine i Vlade, Aleksa Bečić i Zdravko Krivokapić, zbog, kako su danas istakli, sramnog govora premijera.

"Bili smo prinuđeni da prijem napustimo nakon telegrama čestitke predsednika Đukanovića zbog sramnog govora premijera Krivokapića, koji je pokazao koliko je nedorastao državničkoj funkciji", naveo je šef poslaničkog kluba DPS Danijel Živković na tviteru, preneli su mediji u Podgorici.

Živković je napisao da samo "nevaspitan domaćin i čovek koji je radio sve da naša država nikada ne postane nezavisna i suverena", može na "bezobziran način vređati ljude koji su doneli državnost i nezavisnost Crne Gore".

Krivokapić je u četvrtak uveče na prijemu rekao da je nezavisnost Crne Gore morala rezultirati većim zajedništvom, integracijom građana, harmonijom, jasnom vizijom, blagostanjem i primenom zakona bez selektivnosti.

On je istakao da je posle 15 godina od obnavljanja nezavisnosti Crne Gore jedno sigurno - da je od perioda državnosti do konačne promene vlasti obeležen znak jednakosti između nezavisnosti i privatnosti.

Vlada Crne Gore/B.Ćupić

 

 

Krivokapić je rekao da su svi društveni i politički procesi projektovali stvarnost koja se isključivo odvijala u dogovorenom političkom i paradržavnim mrežama, a vođenje državnih poslova je bilo podređeno interesima partijskih članova, u koje je ulaznica bila dilovi, poslušnost i rođačko-patriotske i partijske veze.

Navodeći da je na taj način stvorena zarobljena država, Krivikapić je istakao da nova vlast stvara državu okrenuta ka svim građanima i da je Vlada posvećena suprotstavljanju kriminalnim sistemima.

Jedina budućnost Crne Gore su mladi, koji su ili osuđeni na dve opcije - da se prilagode poremećenom sistemu vrednosti ili da odu iz Crne Gore, naveo je Krivokapić i poručio da Crna Gora mora biti građanska, demokrataska i ekološka i da je to najbolje za njenu budućnost i prosperitet. 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa