Region

Lukić: Sto advokata braniće optužene po Inckovom zakonu

Komentari

Autor: Tanjug

12/08/2021

-

12:54

Lukić: Sto advokata braniće optužene po Inckovom zakonu
Lukić: Sto advokata braniće optužene po Inckovom zakonu - Copyright Medija Centar Beograd

veličina teksta

Aa Aa

Advokat Branko Lukić tvrdi da je tim od oko 100 advokata spreman da brani ljude iz Republike Srpske koji se nađu na udaru nametnutog zakona bivšeg visokog predstavnika u BiH Valentina Incka o "zabrani i kažnjavanju negiranja genocida".

"Mi, advokati već smo se organizovali da pomognemo ljudima u slučaju potrebe. Republika Srpska neće dozvoliti hapšenja na svojoj teritoriji, ali imamo ljude koji zbog posla i drugih potreba moraju da idu u FBiH, gde mogu biti privedeni. Zato smo mi i odlučili da tim ljudima obezbedimo svaku vrstu pravne pomoći", rekao je Lukić.

Govoreći o Inckovom nametnutom zakonu i krizi u BiH koju je taj nametnuti akt izazvao, Lukić je ocenio da je bivši visoki predstavnik doneo "tragično prestrogu odluku" zasnovanu na čistoj represiji s ciljem da se zapuše usta onima koji misle drugačije.

"Ovo je prevršilo svaku meru. Na sceni je opšti napad na Republiku Srpsku. Kada je u SAD izabrana nova administracija, ponovo je došlo do novog napada na Rusiju preko Srbije i Srpske. Međutim, Zapad neće uspeti da ostvari svoje namere, jer su se promenile međunarodne okolnosti", rekao je Lukić za beogradsku Hepi televiziju.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa