Region

Identifikovan jedan od napaača na ekipu TV Vijesti

Komentari

Autor: Vijesti, Euronews Srbija

22/08/2021

-

21:34

Identifikovan jedan od napaača na ekipu TV Vijesti
Identifikovan jedan od napaača na ekipu TV Vijesti - Copyright Tanjug/AP/Risto Božović

veličina teksta

Aa Aa

Policija je identifikovala jednog od grupe muškaraca koji su danas, tokom protesta na Cetinju, ometali ekipu TV Vijesti i vređali ih, ne dozvoljavaljući im da rade, rečeno je Vijestima u Uprave policije uz opasku da se radi na identifikaciji ostalih aktera.

Novinarki TV Vijesti Ljubici Milićević i kamermanu Dragu Matoviću koji su izveštavali s današnjeg protesta na Cetinju ta grupa nije dozvolila da se uključe uživo sa terena, preteći im da će im oduzeti i kameru.

 

 

Uredništvo i menadžment Televizije Vijesti saopštili su da oštro osuđuju maltretiranje ekipe.

"Veći incident sprečen je samo pribranošću i profesionalnošću naših kolega, koji su krajnje strpljivo i dobronamerno uspeli da se izbore sa necivilizovanim ponašanjem nekoliko demonstranata", saopštile su Vijeesti.

Kako se navodi u saopštenju, ovo nije prvi put da se novinari i drugi zaposleni kao i vlasnici Televizije Vijesti na ružan način prozivaju i diskredituju na Cetinju i "to na skupovima koji se organizuju pod parolom odbrane građanske Crne Gore".

"Na ovaj način se, međutim, demonstrira jedino primitivizam, koji, plašimo se, i u nekoj narednoj situaciji, može za metu odabrati Televiziju Vijesti ili neki drugi medij, za koji se proceni da ne izveštava onako kako je to jedino prihvatljivo organizatorima skupova", navodi se u reagovanju.

"Uredništvo i menadžment TV Vijesti pozivaju i nadležne da, umesto saopštenja i tviter objava u kojima se osuđuju ataci na novinare, konačno nešto preduzmu da ih zaista zaštite a u protivnom će i ova vlast postati saučesnik svih kojima je najlakše udariti na novinare i to najčešće na one koji svoj posao rade profesionalno i u interesu javnosti", zaključuje se u reagovanju.

Premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić je na Tviteru napisao da najoštrije osuđuje napad i obećao da će počinioci biti kažnjeni.

 

 

„Najoštrije osuđujem današnji napad na novinarsku ekipu TV Vijesti. Razlike u stavovima su prirodne, ali je nedopustivo ugrožavanje bezbednosti građana, pogotovo novinara na radnom zadatku. Institucije sistema će sve preduzeti da vinovnici budu procesuirani u skladu sa zakonom“.

Oko 4.000 građana po proceni Policije Crne Gore okupilo se danas na Cetinju, kako bi izrazili protest zbog najavljanog ustoličenja mitropolita Joanikija. Oni su mitropolitu poručili da nije dostojan Cetinja, te da će sprečiti njegovo ustoličenje na tron Svetog Petra Cetinjskog.

Mitropolit Joanikije je istakao da ono što ne može da prihvati je da se u Crnoj Gori širi retorika velikog fašističkog sluge i kurira poglavnika Anta Pavelića našeg, kako je rekao, izdajnika Sekule Drljevića.

Komentari (0)

Evropa