Region

Uhapšeni zbog suzavca na Bregovićevom koncertu u Korči ima kriminalni dosije

Komentari

Autor: Kossev

23/08/2021

-

14:14

Uhapšeni zbog suzavca na Bregovićevom koncertu u Korči ima kriminalni dosije
Uhapšeni zbog suzavca na Bregovićevom koncertu u Korči ima kriminalni dosije - Copyright AP/Antonio Calanni

veličina teksta

Aa Aa

Albanska policija uhapsila je dvadesetjednogodišnjeg Redona Leku iz Tirane, osumnjičenog da je u nedelju uveče bacio suzavac na koncertu Gorana Bregovića u Korči, javlja KoSSev danas pozivajući se na saopštenje policije.

Leka je već imao krivični dosije i registrovan je kao izgrednik javnog reda i mira, kao i kriminalni dosije u oblasti proizvodnje, prodaje opojnih droga, ilegalne trgovine i imovinska krivična dela.

Kako se navodi, Leka je tokom festivala piva u Korči bacio suzavac, ali su ga službe odmah uhvatile, tako da ova radnja nije uticala na odvijanje koncerta.

KoSSev podseća da je suzavac bačen ubrzo nakon početka koncerta kada je veliki broj ljudi imao vidni problem sa očima uključujući i decu, ali da koncert nije prekinut.

Koncert je obezbeđivalo oko 200 policajaca, na novom autobuskom terminalu gde se i održavao koncert.

Hotel u kojem je Bregović odseo sa svojim Orkestrom za svadbe i sahrane takođe su čuvali policajci, a uvedene su i posebne mere provere gostiju na samom koncertu. 

Najava Bregovićevog  nastupa na Festivalu piva u Korči na jugoistoku Albanije izazvala je talas negativnih napisa u medijima na Kosovu, podseća Koha.


Pokrenuta je i online peticija protiv njegovog učešća na tom događaju, koju je potpisalo oko 6.000 ljudi.

U peticiji se navodi da je Bregović "inspirator genocida na Kosovu" i da je njegova pesma "Kalašnjikov", kako se dodaje, "srpskim paravojnim formacijama poslužila kao inspiracija za činjenje zločina na Kosovu".

Mnogi muzičari sa Kosova i iz Albanije takođe su se povukli sa festivala.

Zbog Bregovićevog koncerta ranije je održan i protest u Korči, a pojedini mediji sa KiM izvestili su da su se na njemu okupile četiri osobe.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa