Region

Podnete prekršajne prijave zbog napada na ekipu TV Vijesti

Komentari

Autor: RTCG

31/08/2021

-

09:18

Podnete prekršajne prijave zbog napada na ekipu TV Vijesti
Podnete prekršajne prijave zbog napada na ekipu TV Vijesti - Copyright Tanjug/AP/Risto Božović

veličina teksta

Aa Aa

Osnovno državno tužilaštvo u Cetinju podnelo je zahtev za pokretanje prekršajnog postupka Sudu za prekršaje Podgorica - Odeljenju u Cetinju, protiv dve osobe koje su 22. avgusta ometale ekipu TV Vijesti, novinarsku Ljubicu Milićeviić i kamermana Draga Matovića, pretivši da će im oduzeti kameru i "pronaći" kamermana ukoliko objavi snimak.

Protiv njih je podnet zahtev za pokretanje prekršajnog postupka zbog prekršaja iz Zakona o javnom redu i miru, rekao je rukovodilac tužilaštva Duško Milanović.

On je objasnio da su zbog istog događaja formirali još jedan predmet - krivični.

"Protiv N.N. lica, zbog krivičnog dela ugrožavanje sigurnosti izvršenog na štetu D.M, kamermana TV Vijesti, naloženo je Upravi policije, Odeljenju bezbednosti Cetinje da preduzmu hitne radnje u cilju utvrđivanja identiteta ovog lica”, istakao je tužilac Milanović.

Novinarka i kamerman TV Vijesti su 22. avgusta izveštavali sa protesta na Cetinju, na kom su se okupili protivnici ustoličenja mitropolita Joanikija.

Nakon što su se pripremali da se uživo uključe u vesti, novinarku i kamermana je opkolila grupa muških osoba, i uz uvrede su im poručivali da ne mogu da izveštavaju sa protesta. 

Neki od njih dirali su kameru, preteći da će je uzeti.

Uvrede i sprečavanje novinara da izveštavaju zabeležila je kamera, koja je ostala uključena sve vreme, a napad na ekipu TV Vijesti osudili su državni zvaničnici, novinarska udruženja i predstavnici vladajuće većine.

Uredništvo i menadžment Televizije Vijesti oštro su osudili ovaj incident, pozvavši nadležne da preduzmu nešto povodom toga.

"U protivnom će i ova vlast postati saučesnik svih kojima je najlakše udariti na novinare, i to najčešće na one koji svoj posao rade profesionalno i u interesu javnosti", rekli su iz Vijesti.

Komentari (0)

Evropa