Region

Objavljen snimak privođenja Veselina Veljovića na Cetinju

Komentari

Autor: Euronews Srbija/Tanjug

05/09/2021

-

11:04

Objavljen snimak privođenja Veselina Veljovića na Cetinju
Objavljen snimak privođenja Veselina Veljovića na Cetinju - Copyright Tanjug Video

veličina teksta

Aa Aa

Savetnik crnogorskog predsednika Veselin Veljović priveden je danas na Cetinju, uoči ustoličenja mitropolita Joanikija, a nakon toga objavljen je i snimak njegovog privođenja. 

Na snimku, koji je objavila novinska agencija Tanjug, vidi se trenutak privođenja Veljovića na Cetinju, kao i veliki broj pripadnika policije koji ga sprovode. U trenutku hapšenja Veljović, kako prenose mediji, nalazio u jednom lokalu na Cetinju.

Savetnik predsedika Crne Gore Veselin Veljović danas će biti priveden Osnovnom državnom tužilaštvu na Cetinju, gde će ga saslušati zbog sumnje da je počinio krivično delo napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti, rečeno je Vijestima iz tog tužilaštva. 

Nakon što je dugogodišnji policajac i doskorašnji direktor Uprave policije priveden objavljen je i snimak tog čina. 

Svemu je prethodio i snimak koji je na svom Tviter nalogu objavio Dritan Abazović navodeći da je savetnik predsednika Crne Gore Veselin Veljović bio prisutan tokom jutrošnjih incidenata u Cetinju. 

Nalog za hapšenje Veselina Veljovića dao je premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić, koji je o tome izvestio na svom Zvi.

"Obaveštavam javnost da su brzom akcijom policije, koju sam naložio, upravo stavljene lisice na ruke Veselina Veljovica", napisao je Krivokapić na Tviteru.

Prethodno, Krivokapić je poručio da je napad na policiju napad na državu, a nalogodavci su, ističe, rukovodstvo DPS.

"Sve što se dešavalo juče i danas na Cetinju je pokušaj terorističkih akcija. Potpuno je jasno da su nalogodavci i organizatori najviše rukovodstvo DPS-a u saradnji sa organizovanim kriminalnim grupama kojima će država stati na put", napisao je Krivokapić ranije danas na Tviteru.

Svemu je prethodio i snimak koji je na svom Tviter nalogu objavio Dritan Abazović navodeći da je savetnik predsednika Crne Gore Veselin Veljović bio prisutan tokom jutrošnjih incidenata u Cetinju.

Inače, Veljović je juče stigao na Cetinje nakon što je nekoliko dana unazad pozivao narod da dođe ispred Cetinjskog manastira i spreči ustoličenje mitropolita Joanikija.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa