Region

Suzavac, šok-bombe, nemiri i barikade kod Cetinja: Kako su izgledali sukobi policije i demonstranata

Komentari

Autor: Euronews Srbija, RTCG, Vijesti, Tanjug

05/09/2021

-

11:03

Suzavac, šok-bombe, nemiri i barikade kod Cetinja: Kako su izgledali sukobi policije i demonstranata
Suzavac, šok-bombe, nemiri i barikade kod Cetinja: Kako su izgledali sukobi policije i demonstranata - Copyright 24sedam/Goran Sivački, Tanjug/Video

veličina teksta

Aa Aa

Osam osoba do sada je privedeno zbog napada na policiju u Cetinju tokom nereda i demonstracija zbog ustoličenja mitropolita crnogorsko-primorskog Joanikija. Policija je ispaljivala suzavac i šok-bombe. 

Trenuno je u Cetinju mirno, reporter Euronewsa Srbija kaže da neki odustaju od daljih demonstracija, dok su drugi kivni na reakciju i ponašanje policije.

Već jutros na Cetinju su mogli da se čuju i topovski udari, a neki demonstranti su rekli su povređeni. 

Associated Press • Euronews Serbia

Podgoričke Vijesti objavile su da je rano jutros došlo do ozbiljnijeg sukoba policije i demonstranata.  Kako navode, demonstranti su policiju gađali molotovljevim koktelima, kamenicama, staklenim flašama, petarde, posle čega je policija reagovala i bacila suzavac.

Associated Press • Euronews Serbia

Potpredsednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović rekao je "Vijestima" da je savetnik predsednika Crne Gore Veselin Veljović uhapšen. 

Juče je grupa građana pokušala da probije zaštitnu ogradu postavljenu na Dvorskom trgu, ispred Cetinjskog manastira. Međutim, brzom reakcijom je ponovo upostavljena kontrola.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa