Region

Ministar zdravlja Severne Makedonije podneo ostavku zbog požara u Tetovu, zajedno sa njim i još trojica zvaničnika

Komentari

Autor: Tanjug

10/09/2021

-

21:22

Ministar zdravlja Severne Makedonije podneo ostavku zbog požara u Tetovu, zajedno sa njim i još trojica zvaničnika
Ministar zdravlja Severne Makedonije podneo ostavku zbog požara u Tetovu, zajedno sa njim i još trojica zvaničnika - Copyright EPA/STRINGER

veličina teksta

Aa Aa

Ministar zdravlja Severne Makedonije Venko Filipče, zamenik ministra zdravlja Iljir Hasani, direktor Kliničkog centra Tetovo Fljorin Besimi i finansijski direktor Kliničkog centra Tetovo Artan Etemi podneli su danas ostavkezbog požara koji je izbio u kovid bolnici u Tetovu u kojem je nastradalo 14 osoba.

Filipče je saopštio da je iz moralnih razloga dostavio pisanu ostavku premijeru Severne Makedonije Zoranu Zaevu, prenela je MIA.

zdravstvo.gov.mk

Venko Filipče

"Poslednja tragedija u Tetovu me je mnogo pogodila, mnogo žalim za nastradalima, saosećam sa njihovim porodicama. Nema reči koje to mogu da opišu, niti načina da se nadomesti gubitak. Kao lekar i ministar, imam integritet. Zato sam danas iz moralnih razloga ponudio pisanu ostavku premijeru Zoranu Zaevu", rekao je Filipče.

Hasani je na svom Fejsbuk nalogu napisao da podnosi ostavku kao moralni čin.

"U ovim teškim momentima za sve nas, podnosim ostavku kao najveći moralni čin. I pored činjenice da nemam nikakve veze sa procedurom u modularnoj bolnici, iako nemam nikakve veze sa organizacionim delom, ostavka je najmanje što mogu da učinim u ovom momentu, iz poštovanja prema žrtvama, povređenima i javnosti", napisao je Hasani.

Besimi je, takođe na Fejsbuk nalogu, izjavio da je posle ovakvog tragičnog i nemilog događaja ovakva odluka neizbežna, dok je Etemi saopštio da podnosi ostavku iz moralnih razloga.

U međuvremenu, televizija Telma dobila je potvrdu od forenzičara da je još jedno telo, 15. žrtva požara, doneto na autopsiju.

Reč je o devojci u 20-im godinama, koja je imala cerebralnu paralizu.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa