Region

Krivokapić: Posvećeni smo vrednostima EU i NATO

Komentari

Autor: Tanjug

14/09/2021

-

18:14

Krivokapić: Posvećeni smo vrednostima EU i NATO
Zdravko Krivokapić - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Vlade Crne Gore Zdravko Krivokapić rekao je u razgovoru sa nemačkom kancelarkom Angelom Merkel u Tirani da je njegova vlada pokazala bezrezervnu posvećenost vrednostima Evropske unije i NATO-a, što je dokazala i prilikom ustoličenja verskog poglavara najveće hrišćanske zajednice u zemlji, kada je ''uprkos intenzivnim opstrukcijama predsednika države" uspela da obezbedi Ustavom zagarantovana prava građanima Crne Gore.

On je u razgovoru tokom samita Merkelove sa liderima zemalja Zapadnog Balkana naglasio da ključna vodilja procesa pridruživanja Crne Gore Evropskoj uniji ostaje vladavina prava, saopšteno je iz Vlade Crne Gore.

Krivokapić je zahvalio Merkelovoj na svemu što je Nemačka učinila za Zapadni Balkan, naročito kroz sedmogodišnju inicijativu Berlinski proces, koja je, kako je naveo, komplementarna sa pristupnim pregovorima i koja je doprinela i zbližavanju zemalja regiona.

Ukazao je da Berlinski proces ima nezamenjivu ulogu u jačanju regionalne saradnje i povezivanju zemalja regiona sa EU na putu integracija.

Merkel je izrazila zadovoljstvo što je imala priliku da se uživo sretne sa Krivokapićem i pružila je punu podršku Vladi Crne Gore na evropskom putu, te poručila da joj želi mnogo snage i sreće u tom procesu, navodi se u saopštenju.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa