Region

Demokrate i Demokratski front: Potrebno rekonstruisati vladu Crne Gore

Komentari

Autor: Euronews Srbija

15/09/2021

-

23:57

Demokrate i Demokratski front: Potrebno rekonstruisati vladu Crne Gore
Wikipedia.org/Rasho - Copyright Wikipedia.org/Rasho

veličina teksta

Aa Aa

Postojeću vladu Crne Gore potrebno je rekonstruisati, navodi se u zajedničkom saopštenju Demokrata i Demokratskog fronta. Istaknuto je da je potrebno rekonstrukciju obaviti tako da vlada umesto dosadašnjih 12 ima 18 ministarstava i tri potpredsednika, s tim što potpredsednici ujedno mogu da budu i resorni ministri. 

"Na poslednjem sastanku predsednika i predstavnika konstituenata parlamentarne većine dogovoreno je da je potrebno da dva najveća politička subjekta postignu dogovor o načinu razrešenja otvorenih političkih pitanja koja onemogućavaju redovno funkcionisanje i da ostali neće biti kočnica tome", piše u saopštenju. 

Ističe se da su uvažavajući taj zahtev, u prethodnim danima obavljene konsultacije između predstavnika Demokratskog fronta i Demokrata. Osim zaključka o broju ministarstava, navodi se i da bi podela resora bila dogovarana sa formalnim predlagačem rekonstrukcije vlade, "a političke organizacije bi saglasno propisanim procedurama i demokratskim standardima kandidovale svoje predstavnike".

 

 

Kaže se i da će Tužilački savet biti izabran na sednici na kojoj se bude birala rekonstruisana Vlada.

"Na prethodno navedeni način biće rešena otvorena politička pitanja, osnažena 42. Vlada i postignut potreban nivo političke stabilnosti neophodan za dalje reformske procese", zaključuje se u zajedničkom saopštenju.

Komentari (0)

Evropa