Region

Zaev učestvovao u popisu u Strumici: Još četiri dana do kraja najvažnije i najsloženije statističke operacije

Komentari

Autor: Tanjug

26/09/2021

-

14:56

Zaev učestvovao u popisu u Strumici: Još četiri dana do kraja najvažnije i najsloženije statističke operacije
Zaev učestvovao u popisu u Strumici: Još četiri dana do kraja najvažnije i najsloženije statističke operacije - Copyright EPA/GEORGI LICOVSKI

veličina teksta

Aa Aa

Premijer Severne Makedonije Zoran Zaev zajedno sa članovima svoje porodice u svom domu u Strumici izvršio je građansku dužnost i zakonsku obavezu i učestvovao je u popisu.


On je istakao da je na ovaj način on postao partner ovog procesa koji će omogućiti državi, javnim institucijama, lokalnim vlastima i poslovnim zajednicama da dobiju osnovu kako bi obezbedile svim građanima dobar život u Severnoj Makeodniji, saopštio je Sektor za odnose sa javnošću, prenela je MIA.

"Ostala su još četiri dana do kraja najvažnije i najsloženije statističke operacije - popis naselja, domaćistava i stanova, koji sprovodi Državni zavod za statistiku", istakao je Zaev.

Posle 20 godina, kako je dodao, "naša država će konačno dobiti dobre relevantne i aktuelne podatke koji će potom biti osnova za kreiranje realne politike koja će u celosti odgovarati potrebama građana".

Predsednik Demokratske partije Srba u Makedoniji (DPSM) Ivan Stoilković ranije je rekao da je već sada jasno da će rezultati popisa, koji se završava 5. oktobra, biti sproni. On je za 24sedam kazao da je od samog početka popisa već bilo dosta problema. 

"Ovde se radi o jednoj operaciji koja je poprilično metiljava. Popis se ne sprovodi standardnom metodom nego je to kombinacija modernog i tradicionalnog načina popisivanja. Popisni proces se sprovodi bez ikakve kontrole, tako da u tom smislu nismo zadovoljni kako se sve odvija. Pored svega toga, najverovatnije neće biti popisano celokupno stanovništvo Makedonije, jer postoje i pozivi na bojkot", kaže Stoilković i ističe da zahtevi DPSM-a u vezi sa popisom nisu ispunjeni, što je još jedan razlog za sumnju u verodostojnost rezltata.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa