Region

Rama: Albanija je spremna za početak pregovora, ne kladim se više na krajnje rokove

Komentari

Autor: Tanjug

28/09/2021

-

16:10

Rama: Albanija je spremna za početak pregovora, ne kladim se više na krajnje rokove
Rama: Albanija je spremna za početak pregovora, ne kladim se više na krajnje rokove - Copyright Tanjug/ AP Photo/Franc Zhurda

veličina teksta

Aa Aa

Albanski premijer Edi Rama izjavio je da je spreman na bilo koji scenario kada se radi o započinjanju pretpristupnih pregovora te zemlje sa EU.

On je to rekao na konferenciji za novinare nakon sastanka sa predsednicom Evropske komisije Ursulom fon der Lajen i naveo da, iako možda postoji saglasnost država clanica, samo jedna može da spreči zemlju kandidata da postane deo evropske porodice, prenosi albanski ABC news.

"Ne kladim se više na datume ili krajnje rokove i čekam u potpunosti miran šta će se dogoditi ili se neće dogoditi. Nekoliko puta smo se spremali za svadbu, ali mladoženja se nije pojavio", rekao je Rama.

On je dodao da je na zemlji da uradi šta treba ne zbog Brisela već zbog budućnosti.

"Blagoslov za našu decu je to što su se rodila u centru Evrope, a zid ne znači da smo odvojeni od najboljeg prostora. Zamislite da ste na drugom kontinentu ili u pustinji. Ovo je naša sudbina i blagoslov, iskoristićemo podršku EU za sopstveni rast. Važno je da su EK i predsednik danas potvrdili da je Albanija obavila svoj posao", rekao je Rama.

Predsednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen započela je danas u Tirani posetu Zapadnom Balkanu, a sutra bi trebalo da doputuje u Beograd.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa