Region

Protest zdravstvenih radnika protiv kovid propusnica ispred Kliničkog centra u Zagrebu

Komentari

Autor: Tanjug

04/10/2021

-

08:29

Protest zdravstvenih radnika protiv kovid propusnica ispred Kliničkog centra u Zagrebu
Protest zdravstvenih radnika protiv kovid propusnica ispred Kliničkog centra u Zagrebu - Copyright Tanjug/HINA/Lana Slivar Dominić

veličina teksta

Aa Aa

Ispred KBC Zagreb jutros se okupilo oko 30 zaposlenih koji nemaju kovid potvrdu, koja im je od danas potrebna za ulazak na radno mesto, a ne žele ni da se testiraju.


Reč je uglavnom o medicinskim sestrama i tehničarima, među okupljenima nema lekara, prenosi portal Index.

Oni nisu dozvolili ministru zdravlja Viliju Berošu da se obrati novinarima ispred zgrade bolnice, pa se on obraća u zgradi KBC Zagreb.

Ministar zdravlja Vili Beroš je rekao da su asimptomatski bolesnici opasnost za zdravstveni sistem i da su mere uvedene da bi se sprečio ulazak virusa u zdravstveni sistem.

On je upitao ko je protiv bezbednosti zdravstvenog sistema i poručio da je to imperativ države.

"Ovo nije maksimalna sigurnost, ali je optimalna u ovom trenutku. Konačno, ove mere nisu rezultat mog rada, rezultat su rada struke, struka je dala preporuke, a iskustvo u Evropi to opravdava. Pre donošenja mere su izvršene konsultacije sa stručnjacima i oni smatraju da je zaštita zdravlja iznad svega", rekao je ministar, preneli su hrvatski mediji.

Ministar ja kazao da se lično izborio da testiranja zaposlenih u bolnicama i socijalnoj zaštiti budu besplatna i da će tako biti do kraja godine.

Ne vidim razlog buntu

Direktor KBC-a Zagreb, Ante Ćorušić tvrdi da jedan deo učesnika protesta nema veze sa tom medicinskom ustanovom.


"Ako se upoređujemo s drugim državama, još smo i blagi. Ne vidim razloga ovolikom buntu", rekao je Ćorušić.

Hrvatska od danas zahteva od svih zaposlenih u zdravstvenom sistemu i ustanovama socijalne nege da pokažu kovid-19 propusnicu, kao i posetioci i pratnja pacijenata.

 

 

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa