Region

Početak izgradnje aerodroma u Trebinju najavljen za sledeću godinu, vazdušnu luku u RS finansira Srbija

Komentari

Autor: Tanjug

04/10/2021

-

17:45

Početak izgradnje aerodroma u Trebinju najavljen za sledeću godinu, vazdušnu luku u RS finansira Srbija
Monte Royal Pictures promo - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Premijerka Ana Brnabić izjavila je danas da se početak izgradnje aerodroma u Trebinju, koji će finansirati Srbija, očekuje sledeće godine i istakla da je on od velike važnosti ne samo za Republiku Srpsku, već za region.

Odgovarajući na pitanje novinara u Mostaru o izgradnji aerodroma u Trebinju, Brnabić je kazala da se početak izgradnje očekivao i ove godine, ali da je on pomeren zbog krize izazvane virusom korona.

Istakla je da je taj aerodrom važan za Trebinje, Republiku Srpsku, ali i za BiH koja će dobiti još jedan aerodrom, kao i za Hrvatsku koja će dobiti dodatne turiste za svoje primorje.

"Smatram da ovo jeste projekat od regionalnog značaja. Ja sam ponosna i drago mi je što Srbija ima ekonomsku moć i snagu da investira u jedan takav projekat", rekla je Brnabić.

Dodala je da se uskoro završava eksproprijacija zemljišta za taj projekat, a da onda sledi izrada projektno-tehničke dokumentacije koja je počela.

Na pitanje novinara da prokomentariše spekulacije da će taj aerodrom biti vojni, Brnabić je odbacila te tvrdnje.

"Nikada do sada nisam čula da bi aerodrom mogao biti vojni, to će biti aerodrom koji će biti u korist svima", zaključila je Brnabić.

Komentari (0)

Evropa