Region

Vlada Hrvatske ograničila cene goriva

Komentari

Autor: Fonet, Euronews Srbija

14/10/2021

-

16:24

Vlada Hrvatske ograničila cene goriva
Andrej Plenković - Copyright Tanjug/HINA/Damir Senčar

veličina teksta

Aa Aa

Vlada Hrvatske prihvatila je danas predlog uredbe kojom se cena benzina ograničava na 1,48 evra, a dizela na 1,46 evra, objavila je danas Hrvatska radio-televizija (HRT).

Premijer Andrej Plenković rekao je na početku sednice Vlade Hrvatske da će uredba važiti mesec dana, da veruje da će to distributeri izdržati i da je odluka u korist "privrede i građana".

"Ovo je agilan pristup rešavanja situacije oko porasta cena nafte na globalnom mediteranskom tržištu koji je uzrokovao i porast cena za naše građane i privredu. Verujemo da će ova odluka stabilizovati očekivanja, njen rok trajanja je u ovom trenutku 30 dana", rekao je Plenković.

Na najvišu maloprodajnu cenu naftnih derivata nije dozvoljeno zaračunavati naknade ili druge troškove koji nisu propisani Uredbom ili drugim posebnim propisima, istakao je ministar privrede i održivog razvoja Tomislav Ćorić.

Maksimalni iznosi cena sadržavaju cenu naftnog derivata, trošarinu (akcizu) i PDV, kao i premiju energetskog subjekta, koja uključuje i maržu.


 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa