Region

Veće za nacionalnu bezbednost Crne Gore raspravlja o postupanju bezbednosnog sektora tokom ustoličenja Joanikija

Komentari

Autor: Fonet

18/10/2021

-

09:49

Veće za nacionalnu bezbednost Crne Gore raspravlja o postupanju bezbednosnog sektora tokom ustoličenja Joanikija
Veće za nacionalnu bezbednost Crne Gore raspravlja o postupanju bezbednosnog sektora tokom ustoličenja Joanikija - Copyright Tanjug Video

veličina teksta

Aa Aa

Veće za nacionalnu bezbednost Crne Gore danas će raspravljati o Izveštaju o postupanju bezbednosnog sektora tokom ustoličenja mitropolita Joanikija na Cetinju 5. septembra, prenela je RTCG.

Izveštaj je napravila Komisija koju je formirao Biro za operativnu koordinaciju, na čijem je čelu Dragan Ivanović, poslanik SNP i član Odbora za bezbednost. Veće će raspravljati o izveštaju iako prema javnosti dostupnim informacijama, o njemu nije raspravljao Biro za operativnu komunikaciju. Predsednik Odbora za bezbednost Milan Knežević ranije je tražio da Izveštaj Komisije o događajima na Cetinju bude dostavljen tom skupštinskom telu, ali, kako je RTCG potvrdilo više članova Odbora, to nije učinjeno.

Ranije su pred Odborom za bezbednost i odbranu održana saslušanja čelnih ljudi bezbednosnog sektora. Odbor je saslušavao potpredsednika Vlade Dritana Abazovića i ministre unutrašnjih poslova i odbrane Sergeja Sekulovića i Oliveru Injac. Takođe, i direktor Uprave policije Zoran Brđanin, direktor Agencije za nacionalnu bezbednost Dejan Vukšić i vršilac dužnosti generalnog direktora Direktorata za zaštitu i spašavanje Miodrag Bešović odgovarali su na pitanja. Kontrolno saslušanje inicirao je predsednik Odbora Milan Knežević.

"Krajnji rezultat dešavanja na Cetinju je povoljan, bez obzira što ostaje gorak ukus", kazao je  potpredsjednik Vlade Dritan Abazović.

Podsetimo, na Cetinju su tokom dva dana, 4. i 5. septembra, održani protesti protiv ustoličenja mitropolita crnogorskko-primorskog SPC Joanikija u Cetinjskom manastiru, putevi su bili blokirani barikadama od automobilskih guma, koje su u jeku demonstracija zapaljene, kamenja, kontejnera i automobila. 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa