Region

Dvoje dece među šestoro stradalih u požaru u Brčkom, policija ispituje uzroke nesreće

Komentari

Autor: Euronews Srbija, Kliks

23/10/2021

-

14:28

Dvoje dece među šestoro stradalih u požaru u Brčkom, policija ispituje uzroke nesreće
Dvoje dece među šestoro stradalih u požaru u Brčkom, policija ispituje uzroke nesreće - Copyright A. K./Klix.ba

veličina teksta

Aa Aa

U požaru u Brčkom, u naselju po imenu Suljagića sokak, jutros je stradalo šest osoba, među kojima i dvoje dece.

Zvaničnici brčanske policije jutros u 6:20 su dobili prijavu da je u ulici Sarajevska, na skretanju prema naselju Suljagića sokak, izbio požar u stambenoj kući. Izlaskom na mesto događaja, policija i vatrogasci su u kući pronašli šest mrtvih osoba i četvoro povređenih.

Klix.ba

Na mestu događaja se nalaze policijske ekipe koje vrše uviđaj, a prema nezvaničnim informacijama, smrt stradalih je verovatno nastupila usled gušenja ugljen-monoksidom, prenosi portal Kliks.

Isti portal navodi i da je u kući u kojoj je nastupio požar živela jedanaestočlana romska porodica, u veoma lošim životnim uslovima.

"Nekada ranije, vlasnik kuće, koji je takođe poginuo, imao je kafanu, ali je nakon bolesti morao da je zatvori i tada je nastupila kriza kod njih", rekao je jedan od komšija.

On navodi da je ova porodica živela u kući bez struje i vode, naglasivši da su uveče palili sveće kako bi osvetlili prostorije u kojima su boravili.

Nadležni u javnost još  ne izlaze sa previše informacija. Osim što su naveli da je šest osoba smrtno stradalo, a da su četiri povređene, iz brčanske policije su rekli da njihovi službenici na terenu vrše uviđaj pod nadzorom dežurnog tužioca. Na mestu događaja je i protivpožarni inspektor, i utvrđuju se sve okolnosti pod kojima se navedeni događaj desio.

Povodom tragične smrti šestoro stanovnika Brčko distrikta, gradonačelnik Esed Kadrić, porodicama i prijateljima nesrećno preminulih uputio je telegram saučešća.

Komentari (0)

Evropa