Region

Rama: Srbija treba da prizna Kosovo

Komentari

Autor: FoNet

13/11/2021

-

23:20

Rama: Srbija treba da prizna Kosovo
Rama: Srbija treba da prizna Kosovo - Copyright Tanjug/Zoran Žestić

veličina teksta

Aa Aa

Premijer Albanije Edi Rama izjavio je da još nema konačnog mira na Balkanu zbog nerešenih problema, posebno između Srbije i Kosova, nezavisne i suverene države koju Srbija treba da prizna, prenosi Koha.

Rama je to izjavio za televiziju "Frans 24", za koju je komentarisao inicijativu "Otvoreni Balkan", rekavši da ona treba da olakša kretanje robe između Albanije, Severne Makedonije i Srbije i da ukloni granice.

Prema Raminim rečima, Otvoreni Balkan ne nameće ograničenja i otvoren je za sve, sa ciljem poboljšanja života građana.

On je istakao da su za Otvoreni Balkan vrata otvorena svim balkanskim zemljama bez preduslova, jer je cilj da se uradi nešto važno za ljude i za region.

"To je težak zadatak, jer je to istovremeno i mirovni proces. Još nemamo konačan mir na Balkanu, jer postoje problemi koji treba rešiti, posebno između Srbije i Kosova, ali u isto vreme postoje i pouke koje se mogu naučiti iz istorije, a put je ono što je Francuska uradila sa Nemačkom posle Drugog svetskog rata", rekao je Rama, prenosi Kosovo onlajn.  

Preporuka za vas

Komentari (1)

Александар Поповић

14.11.2021 12:06

Хвала другу Рами на савету, који већина Срба никада неће прихватити. И он, инКурти и остали шефови фисова(племена, кланова) желе да се упишу у историју као “створитељи велике Албаније”. У томе се сви они слажу, а толико се не воле(мрзе) да би једни другима “очи вадили”. А Рама игра стару превртљиву игру: хоће добре односе са Србијом, залаже се за “отворени Балкан”, а у потаји свим силама жели да науди и Србији и српском народу.

Evropa