Politika

Na Kosovu i Metohiji izborna tišina uoči drugog kruga lokalnih izbora

Komentari

Autor: Tanjug

13/11/2021

-

08:54

Na Kosovu i Metohiji izborna tišina uoči drugog kruga lokalnih izbora
profimedia - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Na Kosovu i Metohiji počela je predizborna tišina pred drugi krug lokalnih izbora, koji će biti održani sutra. Izborna tišina trajaće do zatvaranje biračkih mesta, u nedelju u 19 sati.

Drugi krug biće održan u 21 od 38 opština. Glasanje će se obaviti na 1.638 biračkih mesta, a Centralna izborna komisija je saopštila da će u drugom krugu biračko pravo imati 1.260.571 građanin.

Drugi krug se održava u gotovo svim velikim opštinama, osim u Peći i južnom delu Kosovske Mitrovice. Takođe, izbori se održavaju i u Klokotu, opštini sa većinski srpskim stanovništvom, gde su u drugi krug ušli kandidat Srpske liste i GI SNS.

U prvom krugu lokalnih izbora održanom 17. oktobra, izabrani su gradonačelnici 17 opština, uključujući devet sa srpskom većinom - Gračanica, severni deo Kosovske Mitrovice, Zvečan, Leposavić, Zubin Potok, Štrpce, Parteš, Novo Brdo i Ranilug.

Samoopredeljenje premijera privremenih prištinskih institucija Aljbina Kurtija u drugom krugu lokalnih izbora imaće kandidate u 12 opština. Samoopredeljenje je nakon prvog kruga treća stranka po ukupnom broju osvojenih odborničkih mesta, posle Demokratskog saveza Kosova i Demokratske partije Kosova.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija