Politika

Petković: Ubedljiva pobeda Srpske liste, priče o pritiscima su narativ Prištine

Komentari

Autor: Tanjug/Euronews Srbija

18/10/2021

-

10:58

Petković: Ubedljiva pobeda Srpske liste, priče o pritiscima su narativ Prištine
Petković: Ubedljiva pobeda Srpske liste, priče o pritiscima su narativ Prištine - Copyright Tanjug/Rade Prelić

veličina teksta

Aa Aa

Direktor Kancelarije za KIM Petar Petković izjavio je danas da je ubedljiva pobeda Srpske liste na lokalnim izborima na KIM pokazala koliko je važno da srpski narod bude jedinstven, koliko veruje Srbiji i njenom predsedniku Aleksandru Vučiću, ali i kakav je odnos prema Beriselskom sporazumu, odnosno formiranju ZSO.

"Kako je bila snažna i ubedljiva pobeda Srpske liste neka svi znaju da će takav biti snažan odgovor i srpskog naroda i Srpske liste ako se ne formira ZSO. Ukoliko se u novembru to pitanje ne pokrene daćemo snažan i ubedljiv odgovor. Srbi će izaći iz svih institucija na severu pokrajine", rekao je Petković na konferenciji za medije u Vladi Srbije.

On je istakao da je izlaznost u srpskim sredinama bila veća nego pre četiri godine što, kako je rekao, pokazuje da srpski narod veruje Srbiji i njenom predsedniku Aleksandru Vučiću i dodao da je pobeda i ostvarena zahvaljujući punoj podršci predsednika Aleksandra Vučića srpskom narodu i Srpskoj listi.

On je dodao i da bi rezultate izbora trebalo da analiziraju u međunarodnoj zajednici, posebno oni koji su podržavali premijera Aljbina Kurtija u, kako je rekao, akciji terora nad Srbima na severu i koji su govorili kako je to bila sjajna i divna akcija.

"Neka dobro razmisle oni koji su podržavali akciju Aljbina Kurtija, jer ne samo da je srpski narod izašao i podržao Srpsku listu, već su i Albanci kaznili Kurtija zbog njegove sulude politike koju je vodio", rekao je on.

Govoreći o rezultatima izbora on je kazao da je u svim sredinama, odnoso u 10 opština, bila znatno veća nego pre četiri godine ali i februarskih izbora.

Ta izlaznost, rekao je bila je čak 30 odsto veća, posebno u Kosovskoj Mitrovici, Zvečanu i Leposaviću gde su pobedili kandidati Srpske liste.

Petković je izneo i detaljne rezulatate po opštinama.

Odgovarajući na primedbe da je bilo pritisaka da se glasa za Srpsu listu, Petković je rekao da je to "narativ Prištine".

"Ko može da izvrši pritisak na 90 posto građana. Oni su svoj glas dali Srpskoj listi jer glasaju za politiku države, za investicije", naveo je Petković.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija