Region

Tužilaštvo BiH predložilo pritvor za šest od osam osoba koje su uhapšene u okviru akcije "Transporter"

Komentari

Autor: Tanjug

17/11/2021

-

11:37

Tužilaštvo BiH predložilo pritvor za šest od osam osoba koje su uhapšene u okviru akcije "Transporter"
Tužilaštvo BiH - Copyright tuzilastvobih.gov.ba

veličina teksta

Aa Aa

Osumnjičenima u aferi "Transporter" predložen je pritvor zbog opasnosti od bekstva i ometanja istrage, prikrivanja dokaza i uticaja na svedoke. Nakon ispitivanja osumnjičenih, tužilac Tužilaštva BiH, uputiće Sudu BiH predlog za određivanje mere pritvora za šest od osam uhapšenih, dok se jednom osobom još traga.

Uhapšeni se terete da su duži vremenski period, vršili međunarodno krijumčarenje i neovlašten promet opojnih droga, sa područja Zapadnog Balkana prema zemljama EU, kao i sa područja zemalja EU, prema BiH i zemljama regiona, preneli su mediji u BiH.

Prema prikupljenin dokazima, osumnjičeni su povezani sa organizovanim kriminalnim grupama koje deluju u zemljama regiona, narušavajući sigurnost građana i vladavinu prava.

Pripadnici Uprave Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Republike Srpske za organizovani i teški kriminal pronašli su i oduzeli 303 kilograma droge skank, a privremeno su oduzeli i više skupocenih putničkih vozila.

Traga se za još jednim licem

Droga je pronađena u okviru operativne akcije "Transporter", a osam od devet lica koja su uhapšena u ovoj akciji, sprovedena su rano jutros u Tužilaštvo BiH. Iz MUP-a Srpske je saopšteno da se za jednim licem još traga.

U akciji "Transporter" izvršeni su pretresi na više od 20 lokacija u Republici Srpskoj i Federaciji BiH.

Ova grupa osumnjičena je za organizovani kriminal u vezi sa neovlaštenom proizvodnjom i prometom opojnih droga.

U akciji "Transporter" učestvuju pripadnici Agencije za istrage i zaštitu (SIPA) BiH i kantonalni MUP-ovi Sarajevo i Tuzla, kao i policijski službenici Uprave kriminalističke policije, Specijalne antiterorističke jedinice, Žandarmerije i policijskih uprava Banjaluka, Prijedor, Gradiška i Istočno Sarajevo. Sve aktivnosti realizuju se prema naredbama Suda BiH i pod nadzorom Tužilaštva BiH.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa