Region

Obeleženo 103 godine od ulaska srpske vojske u Banjaluku

Komentari

Autor: Tanjug

20/11/2021

-

21:45

Obeleženo 103 godine od ulaska srpske vojske u Banjaluku
Marš slobode srpske vojske - Copyright Ministarstvo unutrаšnjih poslova Republike Srpske

veličina teksta

Aa Aa

U banjalučkom Hramu Hrista Spasitelja, parastosom za sve nestale i poginule u Prvom svetskom ratu počelo je danas obeležavanje 103 godine od ulaska srpske vojske u Banjaluku.

Nakon parastosa, u parku Petar Kočić okupili su se učesnici "Marša slobode srpske vojske" čime je simbolično predstavljen ulazak srpske vojske 1918. godine.

U maršu su učestvovali pripadnici Konjice Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, statisti u uniformama srpske vojske iz Prvog svetskog rata i orkestar MUP-a, prenosi RTRS.

Učesnici marša kretali su se prema Trgu Krajine i Gospodskom ulicom do spomenika banu Svetislavu Milosavljeviću gde su položeni venci i cveće.

Ministarstvo unutrаšnjih poslova Republike Srpske

 

Vence su položili ministar rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske Duško Milunović, državni sekretar u Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Srbije Miodrag Kapor, konzul-žeran Srbije u Banjaluci Vesna Marinković, izlasnik srpskog člana Predsedništva BiH Boško Tomić i delegacija Narodne skupštine Republike Srpske.

Komentari (0)

Evropa