Region

Abazović: Nemam ambicije da vodim Vladu

Komentari

Autor: Fonet

24/11/2021

-

18:33

Abazović: Nemam ambicije da vodim Vladu
Abazović: Nemam ambicije da vodim Vladu - Copyright EPA/BORIS PEJOVIC

veličina teksta

Aa Aa

Potpredsednik Vlade Crne Gore i lider Građanskog pokreta URA Dritan Abazović ocenio je da je platforma Demokratskog fronta za izlazak iz političke krize već viđen dokument, u kojem nema ništa novo, i istakao da nema ambiciju da bude premijer.

"Demokrate bi trebalo da se odluče da li li im je bliža URA ili DF. Mi znamo što ćemo, drugi neka se odluči. Ko hoće u voz za Evropsku uniju, kod nas može da se vozi besplatno, ko neće srećan mu put", kazao je Abazović, prenosi RTCG.

Ako Demokrate i DF mogu da, kako je rekao, nađu zamenu za GP URA, "pošto se trude da je nađu, bio bih srećan i zadovoljan".

"Ko god može da dođe do 41 pozivam ga da dođe, da tu muku skinemo s dnevnog reda. Idemo dalje, nikakav problem nije", rekao je Abazović.

Država u novoj godini bez usvojenog budžeta

On je istakao da nema ambiciju da bude premijer, ali želi da pomogne da Crna Gora izađe iz ovoga, dodavši da Vlada radi kao i ranije, ali da je moguće da Crna Gora u 2022. uđe bez usvojenog budžeta.

"Imamo paradoksalnu situaciju koja se dešava samo u Crnoj Gori. Iz DF-a najavljuju da neće glasati budžet, a onda kažu ako se desi rekonstrukcija, ili ako se usvoji njihova platforma, da će da glasaju za budžet, što znači ako su u vladi, budžet je dobar, a ako nisu onda budžet ne valja", rekao je Abazović, uz ocenu da takva logika ne dozvoljava da država ide napred.

On je prokomentarisao i izjavu predsednika Skupštine Alekse Bečića da su između njih zahladili odnosi i naveo da se kod njega ništa nije promenilo, već da Demokrate treba da odluče ko im je bliži - URA ili DF.

Komentari (0)

Evropa