Region

Dodik: Nema razgovora bez ukidanja "Inckovog zakona"

Komentari

Autor: Tanjug

26/11/2021

-

20:22

Dodik: Nema razgovora bez ukidanja "Inckovog zakona"
Milorad Dodik - Copyright Tanjug AP/AP Photo

veličina teksta

Aa Aa

Nema razgovora na bilo koju temu dok ne bude povučen nametnuti zakon bivšeg visokog predstavnika u BiH Valentina Incka o sankcionisanju i zabrani negiranja Srebrenice, poručio je srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik.

Dodik kaže da ukoliko OHR ili oni koji komanduju tom, kako je rekao, odmetnutom institucijom ne povuku zakon koji je nametnuo Valentin Incko nema razgovora ni o jednoj temi, pa ni temi koju tretira tzv. Inckov zakon.

Na pitanje da komentariše izjavu Bakira Izetbegovića, da je ranije predlagao da se usvoje nove izmene pomenutog zakona koje bi pored onoga što sadrži nametnuti tzv. Inckov zakon sadržavao i zabranu negiranja zločina počinjenih u Jasenovcu, a da je Dodik tek sada došao na to što je on predlagao pre mesec dana, srpski član Predsedništva kaže:

"Izetbegovićevo pominjanje Jasenovca i pokušaji da nas uvuku u priču o izmenama Krivičnog zakona, podvaljujući nam Jasenovac, neprimereno je i to sam već govorio. Jasenovac i Donja Gradina nisu, niti će biti predmet bilo čije trgovine, Mi ne želimo da se zakonom uteruje istina o genocidu nad Srbima. Mi znamo šta je bilo, civilizovan sviet zna šta je bilo, nama nikakav zakon neće uređivati stradanje, niti ćemo druge zakonom terati da uvaže naše žrtve".

Osim što je neprihvatljivo, istakao je Dodik, s tog stanovišta, pokušaj da se izjednači zločin u Srebrenici i zločin u Jasenovcu je novi zločin i na to sigurno nećemo pristati.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa