Region

"Beli tihi marš" u Zagrebu: Dve osobe privedene na protestu zbog kovid potvrda i epidemioloških mera

Komentari

Autor: Jutarnji

27/11/2021

-

20:26

"Beli tihi marš" u Zagrebu: Dve osobe privedene na protestu zbog kovid potvrda i epidemioloških mera
profimedia - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Novi protest protiv kovid potvrda i mera, nazvan "Beli tihi marš" održao se večeras u Zagrebu, na protestu koji je završio na Trgu svetog Marka. Okupilo se, prema medijskim procenama, oko hiljadu ljudi.

Organizatori su pozvali demonstrante da dođu bez transparenata, u beloj odeći, da ponesu sveću i beli balon i da se protest održi u tišini. Mediji navode kako su organizatori rekli da protest nisu prijavili.

Kolona građana s Trga Francuske Republike oko 17 sati krenula je prema Trgu svetog Marka. 

U Radićevoj ulici policija je kombijima blokirala put kada su demonstranti pokušali preko Kamenitih vrata da dođu do Trga svetog Marka, gde se nalazi zgrada Vlade RH i Hrvatskog sabora.

Došlo je do kratke rasprave s policajcima o razlozima zašto im je sprečen prolaz, nakon čega su  demonstranti pokušali alternativnim putem da dođu do Trg svetog Marka.

U jednom trenutku, nakon verbalnog okršaja, policija je privela jednu osobu, javili su mediji. Nakon nekog vremena, policija ih je pustila da prođu, kada su se mogli čuti uzvici "Pobeda" i "Nema predaje", a okupljeni su otišli na Markov trg.

Iz PU zagrebačke su potvrdili da su privedena dva demonstranta.

Na prošlom protestu protiv kovid potvrda 20. novembra u Zagrenu se okupilo više hiljada građana. 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa