Region

"NSRS je napustila Dejton": Komšić poručio Tužilaštvu BiH da reaguje i procesuira Dodika

Komentari

Autor: Tanjug

10/12/2021

-

22:28

"NSRS je napustila Dejton": Komšić poručio Tužilaštvu BiH da reaguje i procesuira Dodika
"NSRS je napustila Dejton": Komšić poručio Tužilaštvu BiH da reaguje i procesuira Dodika - Copyright EPA/ANDREJ CUKIC

veličina teksta

Aa Aa

Predsedavajući Predsedništva BiH Željko Komšić pozvao je večeras Tužilaštvo BiH da po hitnoj proceduri pokrene postupak protiv poslanika koji su u Narodnoj skupštini Republike Srpske usvojili zaključke o prenosu nadležnosti sa države na entitet.

Komšić je pozvao Tužilaštvo BiH da procesuira i srpskog člana predsedništva BiH Milorada Dodika, navode iz njegovog kabineta, a prenosi Klix.ba.

Predsedavajući Predsedništva BiH tvrdi da usvojeni zaključci direktno podrivaju ustavni poredak države BiH i narušavaju mir i stabilnost u državi.

"Komšić je pozvao Tužilaštvo BiH da procesuira Milorada Dodika kao podstrekača i predvodnika grupe koja se udružila u rušenju ustavnog poretka BiH i podrivanju institucija države. NSRS je napustila Dejtonski sporazum", navodi se u saopštenju Komšićevog kabineta.

Narodna skupština Republike Srpske usvojila je večeras Zaključke u vezi sa informacijama o prenosu nadležnosti, tako da se zakoni i drugi propisi kojima je izvršen prenos nadležnosti sa RS na institucije BiH neće primenjivati na teritoriji RS.

Parlament RS usvojio i Deklaraciju o ustavnim principima.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa