Politika

Dačić: Srbija podržava Dejtonski sporazum i ovlašćenja Republike Srpske

Komentari

Autor: Tanjug

10/12/2021

-

14:11

Dačić: Srbija podržava Dejtonski sporazum i ovlašćenja Republike Srpske
Ivica Dačić - Copyright Tanjug/Miloš Milivojević

veličina teksta

Aa Aa

Srbija podržava Dejtonski sporazum i ima interes da se sačuva politička stabilnost i mir u regionu, izjavio je danas predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić povodom Posebne sednice Narodne skupštine Republike Srpske o vraćanju nadležnosti.

Dačić je odgovarajući na pitanja novinara u parlamentu rekao da Srbija podržava RS i Dejtonski sporazum, kao i sva ovlašćenja koja po tom sporazumu ima RS. Prema njegovim rečima, Srbija je protiv narušavanja Dejtonskog sporazuma i smanjivanja ovlašćenja.

"Protiv smo toga da se to radi silom, a ne možemo ništa protiv toga ukoliko se to radi odlukama pojedinih srpskih predstavnika, zato je poruka za sve srpske političare da u ovim trenucima treba da budu jedinstveni i da je veoma važno da se sačuva mir, da RS ne preduzima ništa što bi značilo narušavanje Dejtonskog sporazuma. Naprotiv, da svima bude jasno da je RS žrtva narušavanja, odnosno otimanja ovlašćenja i narušavanja Dejtonskog sporazuma”, rekao je Dačić i ponovio da Srbija želi da se sačuva politička stabilnost i mir u celom regionu.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija