Region

Tragičan kraj potrage: Pronađeno telo devojčice koju je odnela reka na granici Hrvatske i Slovenije

Komentari

Autor: Jutarnji.hr, Fonet

11/12/2021

-

14:14

Tragičan kraj potrage: Pronađeno telo devojčice koju je odnela reka na granici Hrvatske i Slovenije
Tragičan kraj potrage: Pronađeno telo devojčice koju je odnela reka na granici Hrvatske i Slovenije - Copyright Prinstscreen YouTube/Kanal MUP-a RH i policije

veličina teksta

Aa Aa

U subotu oko 12:30 okončana je opsežna potraga za devojčicom koju je odnela nabujala reka Dragonja na samoj granici Hrvatske i Slovenije. Kako su potvrdili u istarskoj Policijskoj upravi, oko 12:30 pronađeno je beživotno telo, prenosi Jutarnji.hr.

"Danas oko 12.30 sati beživotno telo devojčice nađeno je 300 metara nizvodno od mesta nestanka. Policija izražava saučešće porodici", rekla je Suzana Sokač, portparolka istarske policije.

Devojčicu je odvukla jaka struja kada je s majkom pokušala da pređe reku i dođe u Sloveniju. U pitanju su turski državljani, a kako su ranije preneli mediji, majka je u prelasku preko Dragonje držala devojčicu, za koju se pretpostavlja da je osoba s invaliditetom, no reka je odvukla devojčicu, a iscrpljena majka nije imala da se izvuče iz reke. Žena je imala još dvoje dece, koju su spasioci uspeli da izvuku.

Nakon razgovora sa policijom i oporavka u bolnici, ona je zatražila azil za sebe i za decu, a prevezena je u prihvatilište za tražioce međunarodne zaštite u Zagrebu.

 

 

 

Komentari (0)

Evropa