Region

Mandić: Većinska Crna Gora je raščistila sa DPS-om

Komentari

Autor: Tanjug

12/12/2021

-

23:50

Mandić: Većinska Crna Gora je raščistila sa DPS-om
Mandić: Većinska Crna Gora je raščistila sa DPS-om - Copyright Tanjug/Zoran Žestić

veličina teksta

Aa Aa

Niko nije dobio nijedan glas da pravi bilo kakvu kombinaciju sa Demokratskom partijom socijalista (DPS) i to je neprihvatljivo za Demokratski front (DF), poručio je danas lider DF Andrija Mandić.

Mandić je rekao da jedino u parlamentarnoj većini postoje kolebljivi ljudi i političke strukture koji, kako je naveo, misle da će većinska Crna Gora, koja je raščistila sa DPS-om, prihvatiti bilo čiji “dil” sa DPS-om na štetu građana.

Kako je naveo, “politika ucenjivanja” moraće da se, pre ili kasnije, završi, prenosi RTCG.

Mandić je rekao da je dobio informacije da se vode različiti pregovori, ne samo u Crnoj Gori, nego i u Dubaiju, o tome kako da se izigra većinska volja građana.

Podsetio je da su građani na izborima 30. avgusta prošle godine dali glas strankama i političkim pokretima, “koji su svi do jednog saopštili da niko neće praviti bilo kakav dil sa DPS-om i svi obećali da će demontirati DPS, kao autokratsku stranku koja traje 30 godina”.

Nakon toga, kako je naveo, pojavljivali su se razni “dilovi i dilčići”.

“Neko je glasao sa DPS-om, a sada se nameće u javnosti priča kako postoje određene programske sličnosti sa DPS-om”, rekao je Mandić.

Naglasio je da “niko nije dobio nijedan glas da pravi bilo kakvu kombinaciju sa DPS-om” i da je to neprihvatljivo za DF, koji predlaže, ako već ne može da se postigne dogovor oko parlamentarne većine, da se vrate mandati građanima.

Mandić smatra da parlamentarna većina može da funksioniše samo zajedno ili da vrati mandat narodu, pa da narod, kako kaže, bira u skladu sa novim ponudama koje će se pojaviti.

Smatra i da je moguće da postoji neko ko će izdati parlamentarnu većinu, ali poručuje da je uveren da takve osobe nema među 41 poslanikom.

 

Komentari (0)

Evropa