Region

U BiH kažu da nisu postojali podaci o bezbednosnim pretnjama uoči posete Milanovića

Komentari

Autor: Kliks

19/12/2021

-

18:24

U BiH kažu da nisu postojali podaci o bezbednosnim pretnjama uoči posete Milanovića
Zoran Milanović - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Mirsad Vilić, direktor Direkcije za koordinaciju policijskih tela BiH, rekao je za Kliks da nisu postojali nikakvi podaci o bezbednosnim pretnjama uoči današnjeg planiranog dolaska predsednika Hrvatske Zorana Milanovića.

Vilić je naveo da su u proteklom periodu radili zajedno sa kolegama iz MUP-a Srednjobosanskog kantona i policijskim agencijama iz Republike Hrvatske kako bi poseta predsednika Milanovića bila na visokom nivou.

"Tokom priprema posete nismo imali nijednu informaciju koja bi ukazivala na sigurnosnu pretnju ili ugroženost predsednika Hrvatske tokom boravka u Bosni i Hercegovini. Naše službe nisu imale informaciju o ugroženoj sigurnosti predsednika Zorana Milanovića tokom boravka u BiH", rekao je Vilić.

Podsetimo, predsednik Hrvatske Zoran Milanović otkazao je današnji dolazak u Bosnu i Hercegovinu gdje je trebao da poseti Travnik i Novu Bilu.

Kancelarija predsjednika Hrvatske je saopštila da se za danas najavljena poseta predsednika Zorana Milanovića Bosni i Hercegovini i odlazak na obeležavanja 28. godišnjice humanitarnog konvoja "Beli put za Novu Bilu i Bosnu Srebrenu" otkazuje zbog bezbednosnih razloga.

Jutarnji list je pisao da je Sigurnosno-obaveštajna agencija Hrvatske (SOA) dostavila Milanoviću informacije kako u BiH ne bi bio lepo dočekan i da je predsednik Milanović odluku o otkazivanju putovanja doneo sam, iako je mogao da prihvati rizik.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa