Region

Za zaposlene u javnoj administraciji u Albaniji obavezna vakcinacija ili negativan test

Komentari

Autor: Tanjug

04/01/2022

-

15:54

Za zaposlene u javnoj administraciji u Albaniji obavezna vakcinacija ili negativan test
Tirana - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Svi zaposleni u javnoj administraciji u Albaniji, ali i u tržnim centrima ili supermarketima od danas će morati da imaju kovid propusnice ili negativan PCR test da bi mogli da nastave da rade, preneli su mediji.

Albanske vlasti su u decembru donele odluku o uvođenju novih restrikcija koje se odnose na kovid-19, među kojima je i obavezna vakcinacija za svakog ko želi da bude na radnom mestu, preneo je "Albanian Daily News".

Prema pisanju Koha ditore, nevakcinisani radnici moraju da se testiraju svakih pet dana.

"Podsećamo da od 4. januara svi zaposleni u javnoj administraciji, supermarketima i tržnim centrima kao kategorija koja predstavlja rizik po ostale priložiće dokument o vakcinaciji, ili potvrdu o izlečenju validnu do šest meseci",saopštila je predsedavajuća nadležnog stručnog odbora Mira Rakacoli.

U Albaniji je na snazi policijski čas od 23 časa do šest ujutru, a svi koji ulaze u tu zemlju moraju da pokažu kovid propusnicu ili negativan test.

Trenutno je u Albaniji više od 6.000 aktivnih slučajeva kovid-19, a više od 3.200 ljudi je umrlo od posledica koronavirusa, navodi Koha.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa