Region

Vlada Crne Gore potvrdila da je dobila pismo patrijarha Porfirija

Komentari

Autor: Tanjug

11/01/2022

-

15:42

Vlada Crne Gore potvrdila da je dobila pismo patrijarha Porfirija
Tanjug/AP/Darko Vojinović - Copyright Tanjug/AP/Darko Vojinović

veličina teksta

Aa Aa

Vlada Crne Gore potvrdila je danas da je 4. januara dobila pismo patrijarha srpskog Porfirija o usaglasavanju Temeljnog ugovora i da će na njega, kako navode, blagovremeno odgovoriti već naredne sedmice.

"Kako je prva postpraznična radna nedelja započela juče, vlada uverava sve zainteresovane adrese da će, kao i svakog puta, blagovremeno i odgovorno pristupiti formulisanju odgovora na dospelo pismo, uzimajući dodatno u obzir važnost tematike koja je predstavljena u istom i značaj duhovne adrese koja ga je uputila", navodi se u vladinom saopštenju, preneli su podgorički mediji.

Odgovor na konkretno pismo patrijarha Srpske Pravoslavne Crkve, a povodom usaglašavanja nacrta Temeljnog ugovora između Crne Gore i SPC, vlada će, kažu, uputiti početkom naredne sedmice, u, kako navode, cilju postizanja željene saglasnosti, na obostrano zadovoljstvo.

Iz vlade dodaju da su se oglasili ovim saopštenjem zbog, kako kažu, tendencioznih tvrdnji i dezinformacija plasiranih u medijima, da premijer Zdravko Krivokapić "ignoriše" pismo patrijarha Porfirija, a povodom usaglašavanja nacrta Temeljnog ugovora.

Komentari (0)

Evropa