Region

U Crnoj Gori procena bezbednosti zbog inicijative o nepoverenju vladi

Komentari

Autor: Tanjug

21/01/2022

-

09:47

U Crnoj Gori procena bezbednosti zbog inicijative o nepoverenju vladi
profimedia - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Na zahtev ministra unutrašnjih poslova Sergeja Sekulovića, Agencija za nacionalnu bezbednost (ANB) i Uprava policije (UP) rade procenu bezbednosne situacije u Crnoj Gori, pišu podgoričke Vijesti.

Savetnik predsednika vlade Vojo Laković je, naime, u autorskom tekstu o aktuelnoj političkoj situaciji u Crnoj Gori napisao da su se "parastrukture iz dela bezbednosnog sektora, koji nije razmontiran do kraja, uplele u gaženje izborne volje građana".

Laković pominje i ugrožavanje bezbednosti građana i države, a potom zaključuje da na udaru nije samo nada građana, niti politička stabilnost, "već i državna stabilnost i građanski mir". On je, kako je pre dva dana saopšteno iz kabineta premijera, naveo da je Crna Gora "dovedena u bezbednosno najopasniju situaciju u novijoj istoriji".

Iz Uprava policije podgoričkim Vijestima je rečeno da je u toku procena bezbednosne situacije nakon podnošenja inicijative za izglasavanje nepoverenja vladi.

Takođe, rečeno im je da je izrada procene bezbednosne situacije, a na zahtev ministra Sergeja Sekulovića unutrašnjih poslova kome će biti dostavljen izveštaj o tome. Na pitanja medija o tome, rečeno je iz Uprave policije odgovoriće nakon što pomenuti izveštaj bude dostavljen ministru.

Inače, procenu bezbednosti po zakonu radi ANB, na zahtev Uprave policije.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa