Region

Crnoj Gori slede "burna politička vremena": Posle zahteva za smenu Vlade i zahtev za smenu predsednika parlamenta

Komentari

Autor: RTCG

20/01/2022

-

13:56

Crnoj Gori slede "burna politička vremena": Posle zahteva za smenu Vlade i zahtev za smenu predsednika parlamenta
Crnoj Gori slede "burna politička vremena": Posle zahteva za smenu Vlade i zahtev za smenu predsednika parlamenta - Copyright E-Stock/Petar Jovanović

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Liberalne partije Andrija Popović potvrdio je danas da će potpisnici inicijative za izglasavanje nepoverenja aktuelnoj vladi u narednih nekoliko dana tražiti smenu predsednika Skupštine Alekse Bečića i najavio buru na političkoj sceni u Crnoj Gori.


"Mi potpisnici predloga da se glasa o nepoverenje 42. Vladi Crne Gore pokrenućemo proces razrešenje predsednika Skupštine Crne Gore gospodina Bečića, kao logičan demokratski čin", kazao je Popović.

Popović je najavio da u Crnoj Gori slede, kako je rekao, "burna politička vremena".

"Verujem da će svi parlamentarni politički akteri biti na visini zadatka poštovati parlamentarnu demokratiju i njene osnovne vrednosti. Inicijativa za razrešenje predsendika Skupštine bi trebalo da se uputi u zvaničnu proceduru Skupštini u ovih par dana", naveo je Popović u izjavi za Televiziju Crne Gore, preneo je portal RTCG.

Poslanici Građanskog pokreta URA i opozicionih partija, ukupno 31 poslanik, inicirali su juče glasanje o nepoverenju 42. Vladi Crne Gore. Kako se navodi u inicijativi, smatraju "jednim od osnovnih postulata savremene demokratije" da se Vladi proveri podrška u parlamentu, prenosi RTCG.


 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa